Kaulan nuorentamisen salaisuudet

Useimmat meistä käyttävät kaiken energiansa huolelliseen kasvojen ihonhoitoon, unohtaen usein kaulan ja dekolteen alueen, ja tämä on selkein iän indikaattori. Seurauksena on, että ajan myötä niiden välinen ero tulee hyvin havaittavissa.

On useita syitä, miksi kaulan ihossa näkyy ikääntymisen merkkejä aikaisemmin kuin kasvoissa.

 • Ensinnäkin nämä ovat auringon aiheuttamia epidermaalisen kerroksen vaurioita. Tämän alueen iho on ohuempaa, joten ultraviolettisäteiden haitalliset vaikutukset ovat laajempia ja syvempiä, mikä johtaa kollageenin tuhoutumiseen ja ihon ohenemiseen, mikä johtaa ryppyjen muodostumiseen.
 • Kaulusvyöhykkeen lihakset ovat suhteellisen heikkoja, ja ilman kunnollista harjoittelua ihon roikkuminen tapahtuu iän myötä.

Paras tapa hidastaa ikääntymisprosessia ja saavuttaa nuorentunut kaula on ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin, jotka auttavat ylläpitämään lihasten kimmoisuutta ja lisäämään orvaskeden kimmoisuutta.

nainen, jolla on nuorentunut kaulan iho

Ihon ennenaikaisen ikääntymisen estämiseksi on tarpeen noudattaa joitain suosituksia, jotka parantavat ulkonäköä ja hidastavat ikääntymiseen liittyviä muutoksia tällä alueella.

 • Levitä aina aurinkovoidetta kaulalle ja rintakehälle. Muista, että näiden alueiden iho on erittäin herkkä ja herkempi auringonvalolle.
 • Käytä ikääntymistä estäviä kosmeettisia tuotteita, jotka sisältävät runsaasti antioksidantteja (E-, A-, C-vitamiinit), sekä erityisiä kosteusvoiteita, jotka on suunniteltu erityisesti kaulusalueelle.
 • Etsi tuotteita, jotka sisältävät kosteuden haihtumista estäviä keramideja, solujen aineenvaihduntaprosesseja kiihdyttäviä ja ikääntymistä hidastavia peptidejä ja koentsyymi Q10: tä sekä vesitasapainoa, ihon sävyä ja elastisuutta ylläpitävää hyaluronihappoa.
 • Sisällytä päivittäiseen niskan nuorentamisrutiiniin tehokkaita harjoituksia, jotka auttavat vahvistamaan tämän alueen lihasten sävyä.
 • Harjoittele täydellistä asentoa. Pidä pää korkealla ja kauluksen alueen rypyt tasoittuvat automaattisesti.
 • Juo vähintään 6-8 lasillista vettä päivässä. Riittävä määrä nestettä edistää kehon hyvää nesteytystä, poistaa myrkkyjä ja pidentää nuoruutta.
 • Korkea tyyny on niskan nuorentamisprosessin pahin vihollinen.
 • Käytä säännöllisesti naamioita ja yrttikontrastipakkaa. Tällaiset toimenpiteet edistävät ihon myrkkyjen poistamista, kiristävät ja kiinteyttävät sitä.
 • Levitä hyvin ravitseva ryppyjä ehkäisevä voide kaulusalueelle ennen nukkumaanmenoa.

kauneusleikkaus

Joissakin tapauksissa Botox- tai Dysport-injektiot voivat olla aiheellisia, mutta tätä ratkaisua ei suositella kaikille. Ryppyjä vähentävät laserit auttavat stimuloimaan kollageenin ja elastiinin kasvua, ja kirurginen nosto sopii erinomaisesti ikääntymiseen liittyviin muutoksiin, mutta nämä invasiiviset toimenpiteet ovat melko kalliita ja niillä on omat vasta-aiheensa. Toipuminen niiden jälkeen kestää kauan.

Siksi on parempi aloittaa ikääntymisen estohoito mahdollisimman varhain, jotta ei turvauduta kalliisiin menetelmiin myöhemmin.