Varhaiset rypyt: ihon ikääntymisen syyt ja parhaat nuorentamismenetelmät

Ryppyjä pidetään vanhuuden merkkinä, mutta ensimmäiset rypyt kasvoille voivat ilmaantua kukinnan iässä. Monille tytöille "ajan merkkien" ilmestyminen kasvoille on katastrofi. Selvitetään, miksi varhaisia ryppyjä ilmaantuu ja kuinka taistella ihon nuorekkuuden ja sileyden puolesta.

Syitä

On monia syitä, jotka provosoivat ryppyjen varhaista ilmestymistä kasvoille. Usein tekijöiden yhdistelmä vaikuttaa laskosten muodostumiseen.

kasvojen ihon ikääntymisen ja nuorentamisen menetelmiä

Joten, yleisimmät syyt varhaiseen ihon ikääntymiseen:

 • Perinnöllisyys. Ihon rakenteen yksilölliset piirteet ovat periytyviä. Siksi, jos lähisukulaisilla (äidillä, isoäideillä, vanhemmilla sisarilla) on tällaisia kosmeettisia ongelmia, on suositeltavaa aloittaa ikääntymisen estohoito heti 20 vuoden kuluttua. Syy laskosten muodostumiseen nuorena on ohut epidermis. Samanaikaisesti miehillä ihon ylempi kerros on aluksi paksumpi, ja ensimmäisten ryppyjen esiintyminen havaitaan yleensä 30 vuoden kuluttua.
 • Kuiva iho. Kosteuden puute on seurausta ulkoisten syiden vaikutuksesta. Ensimmäiset rypyt kasvoille voivat ilmaantua ennen 20 vuoden ikää.
 • Haitalliset työ- ja elinolosuhteet. Varhaisia ryppyjä ilmaantuu usein ihmisille, jotka ammatillisen toimintansa vuoksi viettävät paljon aikaa avoimessa auringossa tai kylmässä. Mutta sisätiloissa työskentely voi aiheuttaa myös ihon kuivumista, koska monissa toimistoissa kosteustaso on erittäin alhainen.
 • Väärä hoito. Haluttomuus tai tietämättömyys ihonhoidon perussäännöistä on yksi yleisimmistä varhaisten ryppyjen syistä.
 • Auringonpolttama rakkaus. Rypyt voivat ilmaantua varhaisessa iässä tytöillä, jotka rakastavat käydä rannoilla ja solariumeissa, mutta eivät käytä UV-suojaa.
 • Tupakointi. Tämä huono tapa edistää ikääntymisprosessin aktivointia ja vaikuttaa negatiivisesti ihoon sekä sisältä että ulkoa.
 • Painon voimakkaat vaihtelut. Tiukan ruokavalion ystävien tulee muistaa, että heillä on riski saada ryppyjä kasvoilleen. Erityisen tärkeää on välttää epätasapainoista ruokavaliota.
 • Aktiivinen ilmaisu. Tämä syy edistää dynaamisten ryppyjen muodostumista, joita yleisesti kutsutaan mimiikaksi. Esimerkiksi tytöillä, joilla on huono näkö ja jotka eivät käytä silmälaseja tai linssejä, on riski saada varhaisia ryppyjä silmien ympärille, koska heidän on siristettävä nähdäkseen kohteen.
 • Väärä tila. Jatkuva unen puute, kävelyn puute raittiissa ilmassa ja alhainen fyysinen aktiivisuus edistävät ryppyjen ilmestymistä kasvoille.
 • Stressi. Hermoston jännitys aiheuttaa tiettyjen hormonien (kortisoli, adrenaliini) vapautumista, jotka edistävät lihasspasmien esiintymistä kasvoilla. Ja tämä johtaa huonoon verenkiertoon ja ihon varhaiseen ikääntymiseen.

tapoja taistella

Katsotaan, onko mahdollista poistaa kasvojen varhaiset rypyt. Taistellaksesi nuorekkaan ihon puolesta voit käyttää sekä koti- että salongimenetelmiä, jokaisella vaihtoehdolla on omat etunsa.

Salonkitoimenpiteet ovat hyviä, koska niiden käytön tulos näkyy hyvin nopeasti, yleensä muutaman päivän kuluttua, joskus jopa muutaman tunnin kuluttua istunnosta. Haittapuolena ovat melko korkeat hinnat ja toimenpiteiden vasta-aiheet. Lisäksi injektiotekniikoiden soveltamisen jälkeen kuntoutuminen vie aikaa, koska välittömästi toimenpiteen jälkeen pistosalueelle voi ilmaantua mustelmia.

Kotihoito ei anna sinun saada nopeita tuloksia, se vaatii järjestelmällisyyttä ja sinnikkyyttä. Mutta toisaalta tällainen hoito on melkein ilmaista. Etuna on se, että voit suorittaa kotitoimenpiteet missä tahansa vapaassa minuutissa. Ja tämä on erittäin kätevää kiireisen aikataulun kanssa.

Salon tekniikat

Voit tasoittaa ryppyjä varhaisessa iässä käyttämällä erilaisia toimenpiteitä. Nuorentava ohjelman nimittäminen tehdään yksilöllisesti kasvojen ihon ominaisuudet huomioon ottaen.

Botox

Tämä menetelmä perustuu botuliinitoksiinia sisältävien valmisteiden lisäämiseen lihaksiin. Lääkkeet estävät impulssit, jotka tulevat lihaskudokseen, jolloin lihakset rentoutuvat. Botuliinitoksiinin vaikutusaikana lihakset pysyvät staattisina, eli kasvojen ryppyjen esiintymisen pääasiallinen syy poistuu.

Niin kauan kuin rypyt ovat matalia, lihasten rentoutuminen johtaa niiden tasoittumiseen. Mutta vaikutus ei näy heti, parannuksia voidaan havaita 3-4 päivänä, ja selkein vaikutus tulee 7-14 päivää lääkkeen antamisen jälkeen.

Ajan myötä lääkkeen vaikutus heikkenee. Ja kun lihasten liikkuvuus palautuu 80-90%, menettely on mahdollista toistaa. Toistuva annostelu tulee yleensä suorittaa 5-8 kuukauden välein (riippuen yksittäisistä reaktioista).

Mesoterapia ja biorevitalisaatio

Molemmat toimenpiteet tähtäävät ihon luonnollisten uusiutumisprosessien stimulointiin. Toimenpiteiden ydin on erityisten valmisteiden käyttöönotto ihonalaisesti. Ero mesoterapian ja biorevitalisoinnin välillä on käytettyjen välineiden koostumuksessa.

Biorevitalisaatiota suoritettaessa lääkkeen pääkomponentti on hyaluronihappo. Mesoterapiassa käytetään monimutkaisempia cocktaileja.

Tulokset näkyvät heti ensimmäisen lääkkeen injektion jälkeen. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi on kuitenkin suositeltavaa suorittaa koko kurssi, joka koostuu 2-5 menettelystä.

Valonuorentaminen

Tämä menetelmä perustuu erityisen laitteen lähettämien valovirtojen vaikutukseen ihoon. Toimenpiteen tuloksena pinnallisten ryppyjen tasoittuminen ja ihon sävyn paraneminen.

kasvojen ihon nuorentaminen

Parhaan tuloksen saavuttamiseksi suoritetaan useita toimenpiteitä (3-7) kolmen viikon tauolla istuntojen välillä.

Laser nuorentaminen

Tämä moderni tekniikka perustuu lasersäteen vaikutukseen ihon kaikkiin kerroksiin. Toimenpiteen aikana orvaskeden alemmat kerrokset haihdutetaan ja helpotuksen epätasaisuudet (rypyt) poistetaan.

Vaikutuksen vahvistamiseksi tarvitaan useita istuntoja, niiden lukumäärä määräytyy yksilöllisesti.

Kemiallinen kuorinta

Menettelyn ydin on epidermaalisten solujen pintakerroksen "liukeneminen". Kemikaaleille altistumisen seurauksena kuolleet solut poistetaan ja regeneraatioprosessi myös stimuloituu. Tämän ansiosta kasvot näyttävät raikkaammilta ja ryppyjä tasoittuvat.

On tarpeen valita menetelmän koostumus ja määrittää istuntojen määrä erikseen.

Muut tekniikat

Yllä olevien toimenpiteiden lisäksi kauneushoitolat voivat tarjota hellävaraisempia toimenpiteitä varhaisten ryppyjen poistamiseksi:

 • ammattimainen kosmeettinen hieronta;
 • naamiokurssin suorittaminen ammattikosmetiikkaa käyttäen.

On myös eksoottisempia nuorentamismenetelmiä, esimerkiksi nuorentaminen hirudoterapian avulla tai hieronnalla etanoilla.

kodin menetelmiä

Jos kosmetologiin ei ole mahdollista ottaa yhteyttä, voit yrittää päästä eroon varhaisista ryppyistä kotihoitokeinoilla. Selvitetään, mitä tehdä ensimmäisten ryppyjen poistamiseksi iholta.

Tämä vaatii joukon menettelyjä:

 • jään pesu;
 • erityinen voimistelu;
 • itsehieronta;
 • virkistäviä naamioita.

jääpesu

Tämä on hyvin yksinkertainen mutta hyödyllinen toimenpide. Kasvot on pyyhittävä jääkuutiolla joka aamu hierontaviivoja noudattaen. Ihoa ei tarvitse painaa, liikkeen tulee olla kevyttä ja liukuvaa.

Jään valmistamiseksi voit ottaa kivennäisvettä, mutta on parempi valmistaa kamomillan, persiljan tai salvian keite. Anna kasvojen kuivua toimenpiteen päätyttyä hieman ilmassa ja levitä sitten ihotyypillesi sopivaa voidetta.

Voimistelu

Säännöllinen erikoisharjoitus mahdollistaa varhaisten ryppyjen poistamisen silmien alla, tasoittaa nenälabiaalisia poimuja, tasoittaa otsan ja suun ympärillä olevaa ihoa.

voimistelu kasvojen nuorentamiseksi

Harjoitukset tulee toistaa 5-10 kertaa:

 • sulje silmäsi tiukasti (älä väänny samaan aikaan) ja rentouta sitten lihaksesi;
 • vilkkuu nopeasti 10 sekuntia;
 • laita sormesi kulmakarvojen alle, paina ihoa ja nosta kulmakarvat ylös selviytyäksesi vastusta;
 • paina ihoa silmän ulkokulmista sormillasi, sulje silmäsi tiukasti;
 • hengitä syvään yrittäen puhaltaa nenän siivet ja hengitä sitten ilmaa suun vasemman kulman kautta. Toista harjoitus, mutta hengitä ulos suun oikean kulman kautta;
 • hengitä hitaasti sisään nenän kautta ja hengitä ulos suun kautta venyttämällä huulia eteenpäin;
 • laita sormesi otsallesi juuri kulmakarvojen yläpuolelle ja nosta nyt kulmakarvojasi ylös;
 • kiinnitä iho silmän sisäkulmaan, kulmakarvojen keskelle ja silmän ulkokulmaan ja yritä nyt sulkea silmäsi tiukasti;
 • Lataamme harjoituksen harjoituksella, joka saa verenkiertoa iholle. Käännä päätäsi varovasti vasemmalle "koko matkan", kolmen sekunnin kuluttua laske päätäsi eteenpäin alas yrittäen koskettaa rintaasi leualla. Toista toisella puolella.

Itsehieronta

Tämä toimenpide stimuloi verenkiertoa ja tasoittaa ryppyjä tehokkaasti. On olemassa erilaisia hierontatekniikoita>, mutta sinun tulee aloittaa tämän toimenpiteen hallitseminen klassisella kosmeettisella hieronnalla.

kasvojen ihon itsehieronta nuorentamiseksi

Välttämätön:

 • pese kasvosi ja kätesi hyvin;
 • levitä kermaa tai kosmeettista öljyä;
 • suorita liikkeitä sormenpäillä tiukasti hierontalinjoja pitkin;
 • toimenpide sisältää kolme liikettä - silittäminen, hankaus ja vaivaaminen;
 • ensimmäinen liike suoritetaan liu'uttamalla sormia hieman ihon yli;
 • kun suoritat toista liikettä, sinun on lisättävä hieman painetta, mutta varmista, että iho ei veny;
 • vaivaaminen on toimenpiteen vaikein osa, koska sinun täytyy vaikuttaa merkittävästi kasvojen lihaksiin, mutta ei venyttää ihoa. Aseta kolmen sormen tyynyt hierottavalle alueelle ja tee painavia sykkiviä liikkeitä 3-5 sekunnin ajan, liikuta sitten sormiasi ja toista vaikutus;
 • lopeta istunto silittämällä.

Maski Reseptit

Yksi tehokkaimmista kotihoitokeinoista varhaisten ryppyjen hoitoon ovat kotitekoiset luonnontuotteista valmistetut kosmeettiset naamiot. Ne on tehtävä kahdesti viikossa.

Kolminkertainen menettely

Tämä on erittäin tehokas naamio, menettelyä varten sinun on valmistettava kolme kosmeettista koostumusta.

 • Ensin: höyrytä kaksi ruokalusikallista pientä kaurapuuroa pienellä määrällä kuumaa maitoa paksuksi "puuroksi", anna hautua, kunnes se jäähtyy kokonaan. Sekoita massa ruokalusikalliseen puhdistamatonta kasviöljyä, kuten seesami- tai pellavansiemeniä.
 • Toiseksi: lämmitä jälkiruokalusikka luonnollista hunajaa, sekoita hienolla raastimella raastettuun vihreään omenaan (tarvitaan kaksi ruokalusikallista omenamassaa);
 • Kolmanneksi: sekoita ruokalusikallinen smetanaa raakaan munankeltuaiseen ja kolme tippaa sitruunamehua.

Nyt sinun on puhdistettava ja höyrytettävä kasvosi ja käytettävä ensimmäinen koostumus. Pese pois lämpimällä vedellä neljänneksen tunnin kuluttua. Toista sama toisen ja kolmannen koostumuksen kanssa. Viimeistele kylmällä vedellä.

Kosteusvoiteet

Ne kosteuttavat ihoa erittäin hyvin, mikä tarkoittaa, että tuoreista hedelmistä valmistetut naamiot taistelevat varhaisia ryppyjä vastaan. On tarpeen jauhaa hedelmäliha raastimella ja sekoittaa lusikalliseen smetanaa. Levitä tätä seosta puoli tuntia.

hedelmänaamion levittäminen ihon nuorentamiseen

Naamioissa on suositeltavaa käyttää:

 • banaanit;
 • mansikat;
 • vihreät viinirypäleet;
 • persikat;
 • aprikoosit;
 • kurpitsa (raaka tai paistettu);
 • kurkut;
 • kaki.

Ennaltaehkäisy

Varhaisten ryppyjen syntymisen estämiseksi sinun on:

 • johtaa terveellisintä elämäntapaa: nuku tarpeeksi, syö tasapainoista ruokavaliota, ole raittiissa ilmassa;
 • juo enemmän puhdasta vettä;
 • huolehdi ihosta asianmukaisesti, käytä ikään ja ihotyyppiin sopivaa korkealaatuista kosmetiikkaa.