Tehokkaita kansan kauneusreseptejä

nainen, jolla on nuorentunut iho

Jokainen nainen haluaa olla kaunis. Ja tämä ei koske vain lomia, vaan myös arkipäiviä, joten kaikki ovat kiinnostuneita kansankauneusresepteistä. Ensinnäkin on ilo istua pöydän ääressä ja valmistaa naamioita, kuorinta-aineita, voiteita itse. Toiseksi se säästää merkittävästi perheen budjettia.

Voit puhua pitkään lääkekasvien ja luonnontuotteiden ominaisuuksista ja hyödyllisistä aineista, joita käytetään voiteiden, voiteiden, naamioiden, keitteiden teollisessa valmistuksessa. Vaikka ihmiskunta on jo pitkään tiennyt, että luonnollisista tuotteista ja kasveista kotona valmistetut valmisteet toimivat usein paremmin kuin tunnetuimmat voiteet ja lääkkeet.

Ystävysty luonnon kanssa ja ihon nuorentaminen kansanlääkkeillä vaikuttaa taianomaisesti ihoasi. Voit valmistaa yrttilääkkeitä virkistymiseen kotona käyttämällä kaikkea luonnon voimaa, jonka lääkekasvit ovat imeneet.

Reseptejä kehon kauneuteen ja terveyteen on paljon, ja aluksi voi jopa hämmentyä, mihin pysähtyä. Jotta tässä asiassa olisi helpompi navigoida, sinun tulee päättää, minkä kehon osan kanssa sinun on ensin työstettävä - kasvot, kädet, jalat, vatsa jne. Jokaisella sivustolla voit käyttää kotitekoisia kauneusreseptejäsi.

Kasvonaamio

Mitä vanhemmaksi nainen tulee, sitä enemmän hän alkaa kiinnittää huomiota kasvojen ihon tilaan, koska juuri tämä kehon osa on aina avoin ihmisille. Kaikenlainen kosmetiikka, saastunut ilma, työ haitallisissa työoloissa, jatkuva stressi jättävät aina jälkensä. Kaikilla ei ole varaa käydä kauneushoitoloissa ja tehdä kalliita toimenpiteitä. Ja mitä tulee kotihoitoihin, ne on helppo valmistaa kotona, ja kaikki komponentit löytyvät apteekista tai kaupasta.

Kotitekoinen kauneusnaamio kasvojen iholle auttaa pääsemään eroon tällaisista epämiellyttävistä ongelmista:

 • kuiva tai rasvainen iho;
 • rypyt;
 • kuorinta ja ärsytys;
 • akne;
 • aknen jälkeinen;
 • pigmentaatio, joka ilmenee iän myötä;
 • ihon ikääntyminen;
 • siniset ympyrät silmien alla kroonisen väsymyksen vuoksi;
 • saastuminen, mukaan lukien mustat pisteet.

Kansankauneusreseptit perustuvat tuotteisiin, jotka ovat pöydällämme melkein joka päivä tai makaavat jääkaapissa. Joten mitä voidaan käyttää kasvojen iholle sen terveyden ja kauneuden saavuttamiseksi?

Hunajaa ja perunaa

hunajaa ihon nuorentamiseen

Hunajalla on niin laaja vaikutusalue, että sitä ei käytetä vain lääketieteessä, vaan myös kosmetologiassa. Kasvojen kauneuden ja nuoruuden vuoksi voit käyttää seuraavia reseptejä:

 1. Ryppyjen poistamiseksi hunajaa (1 tl), biojogurttia (5 tl), laventeliöljyä (2 tippaa) ja munankeltuaista (1 kpl) sekoitetaan lasisäiliössä tasaiseksi. Saatu seos levitetään kasvoille hierontaliikkeillä ja huuhtele 15 minuutin kuluttua lämpimällä vedellä. On suositeltavaa käyttää kosteusvoidetta.
 2. Kauneusnoston valmistukseen tarvitset munankeltuaista, hunajaa, persikkaöljyä ja pihlajamehua (yhteensä 1 tl). Ainesosat sekoitetaan ja saatu seos levitetään kasvojen ja kaulan iholle ja pidetään 20 minuuttia. Toimenpide on toistettava 2 päivän välein 25 päivän ajan.
 3. Kolmanneksi kauneustuotteeksi tarvitset voikukan (10-15 kukkaa), joka tulee murskata voimakkaasti. Lisää tuloksena olevaan lietteeseen 2 rkl. l. hunajaa, sekoita sitten huolellisesti ja levitä kasvoille 15 minuutiksi.

Monet kasvojen ihon nuoruuden ja kauneuden reseptit sisältävät perunoita. Tosiasia on, että tämä tuote sisältää suuren määrän B-, C- ja K-vitamiineja, koliinia, tiamiinia, seleeniä. Ne auttavat palauttamaan luonnollisen kosteustasapainon, kiinteyttävät ihoa, poistavat pigmenttimuutoksia ja aknen. Jotta kasvot saavat entisen kauneutensa ja raikkautensa, voit kokeilla seuraavia reseptejä:

 1. Keskikokoiset perunat pilkotaan hienoksi, jotta mehu säilyy mahdollisimman hyvin. Tuloksena oleva liete levitetään kasvojen iholle pakkauksen muodossa (tätä varten voit käyttää sideharsoa). Tämä naamio jätetään 10-15 minuutiksi, minkä jälkeen se pestään pois lämpimällä vedellä.
 2. Myös rasvaista ihoa voidaan auttaa, mutta tässä tapauksessa porkkanat ovat lisäystä. Perunoiden ja porkkanoiden suhteen tulee olla sama, kun molemmat tuotteet murskataan. Koska seos on liian nestemäinen, se sakeutetaan pienellä määrällä jauhoja. Kauneusnaamiota levitetään 15 minuuttia ja pestään sitten pois.

Banaanit, munat ja paljon muuta

Banaanit, kuten hunaja, ovat lääketieteen lisäksi suosittuja myös kosmetologien keskuudessa. Tämä tuote sisältyy jopa moniin kalliisiin kasvojenhoitotuotteisiin. Mutta miksi maksaa enemmän, kun on olemassa kotitekoisia kauneusreseptejä, joilla on yhtä paljon vaikutusta ihoon? Kasvoille banaania käytetään seuraavilla tavoilla:

banaani ihon nuorentamiseen
 1. Ihon nuorentamiseksi massa muutetaan pehmeäksi aineeksi, johon lisätään hunajaa ja smetanaa (1 tl kutakin) sekä 1 keltuainen. Tuloksena olevan naamion tulee pysyä kasvoilla 25-30 minuuttia, minkä jälkeen se poistetaan vedellä. Mutta on pieni salaisuus: velun jäännösten poistaminen tulisi tapahtua taputteluliikkeillä.
 2. Banaani on hyvä vesitasapainon palauttamiseen, sillä se sisältää vitamiineja ihon kauneudelle, varsinkin jos se on tulehtunut.

Tätä varten tarvitset hienonnetun banaanimassan (1/3 hedelmästä), johon lisätään tuoretta maitoa (2 ruokalusikallista). Jos koostumus on liian nestemäinen, se voidaan pakata sideharsosidteeseen ja levittää kasvoille (15 minuuttia). Tässä tapauksessa naamio poistetaan vanulapulla, joka on kostutettu maidolla (vähärasvainen).

Tällainen tuote auttaa poistamaan ihon pisamia ja pigmentaatiota, koska se on luonnollinen valkaisuaine. Hyödynnä tätä hedelmän ominaisuutta sekoittamalla puolikas banaani sitruunamehuun (1 tl). Tätä naamiota pidetään kasvoilla enintään 15 minuuttia.

Kananmunat ovat luonnollinen proteiinin lähde, ne sisältävät kauneusvitamiineja. Ihon kyllästämiseksi riittää yksi keltuainen, johon on sekoitettu kurkku (1 rkl sose), omena (1 rkl sose), hunaja (1 rkl) ja vehnähunaja (2 rkl). Tämä naamio levitetään kasvoille ja pidetään noin 20 minuuttia, toistaen toimenpide 2 kertaa viikossa.

Myös munanaamiot poistavat iholta ylimääräistä rasvaa, mutta tässä tapauksessa tarvitset vaahdotettua proteiinia. Peitä kasvot tällä massalla ja odota 30 minuuttia. Maksimoi vaikutus huuhtelemalla kaikki kivennäisvedellä ja pyyhkimällä sitten ylimääräisellä jääkuutiolla.

Jopa levittämällä tavallista kaurapuuroa kasvoille voit tarjota iholle terveyttä ja vitamiineja. Mutta vanhat kauneusreseptit suosittelevat jauhamaan puuroa hienoksi hunajalla, persikka- tai oliiviöljyllä ja jogurtilla ja levitä tämä seos iholle (15 minuutin ajan).

Jos haluat isoäidin kauneusresepteillä olevan maksimaalisen vaikutuksen, sinun on valmisteltava kasvojen iho ennen kaikkia toimenpiteitä.

Tätä varten sinun on höyrytettävä kasvosi edullisilla lääkevalmisteilla yrttivalmisteiden muodossa. Yleensä kestää 10 minuuttia pitää päätäsi höyryn päällä, jotta huokoset avautuvat.

Kasvojenhoitovinkkejä

nuorentunut kasvojen iho

Naisen tulee aika ajoin tehdä erilaisia naamioita, ryhtyä ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin. Esimerkiksi nuoruuden ja kauneuden ruokavalio, joka sisältää kaikkien makeisten, jauhojen, rasvaisten, savustettujen hylkäämisen, auttaa paitsi pitämään ihon vesitasapainon vaaditulla tasolla, myös vähentämään koko organismin sairauksien riskiä.

Kosmetologit antavat asiakkailleen useita ohjeita, jotka auttavat säilyttämään toimenpiteen vaikutuksen pidempään. Esimerkiksi silmänympärysihon hoitoon tarkoitetun voiteen tulee sisältää seuraavia aineita:

 • kollageeni - kiinteyttää ihoa ja antaa sille joustavuutta;
 • vihreä tee -uute - normalisoi ihon väriä;
 • mangaani - poistaa tummia silmänalusia;
 • kofeiini - edistää ihon sävyä.

Silmille on hyvä tehdä voiteita kehäkukkakukkien keitteestä.

Seuraava resepti on hyvä tällaisiin tarkoituksiin: kehäkukka (2 ruokalusikallista) kaadetaan kiehuvalla vedellä (1 kuppi) ja jätetään 15-20 minuutiksi hautua. Vanulappuja pudotetaan tuloksena olevaan nesteeseen (jos se ei ole jäähtynyt, se tulee suodattaa ja laittaa viileään paikkaan), jotka levitetään sitten silmiin. Tällainen pakkaus kestää 15 minuuttia, ja jotta kehäkukka toimisi paremmin, sinun tulee peittää kasvosi kelmulla ja froteepyyhkeellä.

Jotta kasvoilla olisi vähemmän kasvojen ryppyjä, kasvojen ei tulisi unen aikana joutua kosketuksiin tyynyn kanssa. Myös runsas juominen yöllä edistää tällaisia ongelmia.

On hyödyllistä sävy tehdä jääkäsittelyjä. Jääkuutioita voidaan käyttää tavallisesta vedestä tai jäädytetystä vihreästä teestä. Tällainen toimenpide suoritetaan aamulla, kun kaikki hygieniatoimenpiteet on suoritettu. Mutta voidetta ei voi levittää kasvoille toiseen tuntiin.

On suositeltavaa käydä kylvyssä useita kertoja. Tämä auttaa avaamaan huokoset syvälle, jotta elastiinia voidaan valmistaa. Tämä komponentti varmistaa ihon kimmoisuuden ja terveyden.

Naamioiden, kuorintojen, kuorintojen jälkeen on tarpeen antaa ihon hengittää ja vasta sitten levittää voidetta. Lisäksi tällaisen kosmeettisen aineen tulisi sisältää A-, E-, D-vitamiineja.

Voit myös tehdä kosteusvoiteen itse ja säästää rahaa. Ihon kauneuden varmistamiseksi apteekista tarvitaan vain kamferialkoholia, kamomillaa ja lanoliinia.

Kun kamomilla on haudutettu, sen annetaan hautua. Sillä välin on tarpeen sekoittaa keltuainen, kasviöljy (2 tl) ja hunaja (1 tl), johon infuusio (1 tl), kamferialkoholi (15 ml) ja lanoliini (15 ml) lisätään myöhemmin.

Kaikki komponentit on sekoitettava homogeeniseksi koostumukseksi. Voidetta käytetään tarpeen mukaan, säilytetään kasvoilla enintään 15 minuuttia (poistetaan iholta talouspaperilla) ja säilytetään viileässä, mieluiten jääkaapissa.

Oikea vartalonhoito

Jotta vartalo näyttäisi raikkaalta, sinun tulee myös huolehtia siitä. Jooga auttaa hyvin terveyteen, mutta tällaisten tuntien kurssin tulee valita asiantuntijan toimesta. Älä unohda, että kauneuden oikealla ravinnolla on tärkeä rooli.

Jokaisella ikääntyneellä naisella on ongelmia dekoltee-alueen kanssa: se voi olla näppylöitä ja ihon sävyn menetystä. Valkoinen savinaamio auttaa tässä. Mutta sitä ei tulisi levittää vain rintaan, vaan myös kaulaan, koska nämä kaksi aluetta ovat yhteydessä toisiinsa.

Lisäksi apteekista tarvitaan myös yrttien ja männyn neulasten eteerisiä öljyjä niiden kauneuden vuoksi. Ne lisätään kylpyyn, joka otetaan ennen nukkumaanmenoa. Tämä kyllästää ihon välttämättömillä hivenaineilla. Tietysti myös terveelliset elämäntavat ovat tärkeitä. Kaikki huonot tavat eivät heijastu vain sisäiseen tilaan, vaan myös ulkonäköön. Siksi, jos kauneus ja terveys ovat kalliita, sinun on työskenneltävä itsesi kanssa.